Ik zie...... Ik zie..... - Reisverslag uit Kristiansand, Noorwegen van Klaartje en Marieke - WaarBenJij.nu Ik zie...... Ik zie..... - Reisverslag uit Kristiansand, Noorwegen van Klaartje en Marieke - WaarBenJij.nu

Ik zie...... Ik zie.....

Door: Klaartje en Marieke

Blijf op de hoogte en volg Klaartje en Marieke

23 April 2006 | Noorwegen, Kristiansand

hoi hoi,

Da's weer effe geleden, maar daar zijn we dan weer! En wat hebben we het toch weer leuk gehad!

Klara's pa en ma en marieke d'r ma zijn langs geweest. En hebben echt een hele leuke week met hun gehad. Het was natuurlijk super om ze hier alles te laten zien. We zijn met hun naar Lindesnes geweest, het zuidelijkste puntje van Noorwegen. Daar zou geen sneeuw meer liggen en het zou daar rond deze tijd heel speciaal moeten zijn omdat er veel vogels zouden zijn ivm de vogeltrek. Maar niks gezien... Was het de vogelgriep.....??

Via een hele mooie route, rout 44, zijn we langs de kust naar stavanger gereden. Daar hebben we naar lang zoeken voor een mooi plekje maar gewoon bij de Prekestoelhut geparkeerd en daar de nacht doorgebracht. Was zo'n mooi plekje dat we besloten er nog een nachtje te blijven. We zouden dan de volgende dag de prekestoel beklimmen, hopend op een mooi uitzicht. Maar wij naar boven, 2 uur lopen, meer dan de helft in de sneeuw geploeterd... Uit eindelijk stonden we dan op de Prekestoel....Midden tussen de wolken!!!! En of het door het gezang kwam wat Jose (dacht) te horen uit de diepe afgrond of dat de weergoden ons graag mogen, maar op dat moment gingen de wolken heel even open en zagen we een heel mooi fjord en uitzicht door de wolken heen verschijnen! En dat voor maar liefst 5 minuten! Toen hebben we een vuurtje gemaakt, wat geluncht en zijn toen maar weer terug gelopen. Toch wel vet dat wij dat effe hebben gezien!

Ook zijn we deze week met Frits en Ine, die de camper kwamen ophalen waar jos, jose en coby mee waren gekomen, naar Evje geweest. Ze wilden perse in een echte houte hut slapen. Nou, kon geregeld worden! We dachten mooi een hutje in de middle of nowhere geregeld te hebben, maar was het op een redelijk drukke camping in het centrum van Evje. Maar dat mag de pret niet drukken! Dus wij met z'n alle 's avonds gechineest, waarna 'de volwassenen' een leuk diepgaand spel moesten spelen... Maar aan dit niveau konden Marieke en Klaar niet tippen dus wij hebben maar gewoon gejatzheed (of hoe je dat ook schrijft)! Was ook leuk!

Zaterdag, laatste avondje dat ze allemaal hier waren, hebben we maar wat wijn gedronken bij het eten en iedereen mee genomen naar een verjaardagsfeestje in de basement. En een lol dat ze hadden! Zondag ochtend om 8 uur (ja gaar en slaperig) wij hun uitzwaaien... En daarna maar weer effe verder geslapen!

De rest van de week maar eens veel voor school gedaan. Ook is Marieke geregeld wezen vissen, helaas niks gevangen of wel...?? En is Klaartje een keer de kroeg uitgezet, waarna ze na 10 minuten weer vrolijk binnen kon lopen.

Afgelopen zaterdag hebben we een groot afscheidsfeestje met BBQ gehad, want het is hier zo'n mooi weer geweest! Net als bij jullie alleen iets minder warm. Dit omdat de eerste van onze maten al weg gaan... snik! Dat betekent een beetje dat het einde inzicht komt. Maar wij hebben nog bijna 2 maanden met tripjes, mooi weer en heel veel plezier voor de boeg! Dus overleven zullen we het zeker wel!

We vertrekken woensdag namelijk weer voor een mooi tochtje met hiken, klimmen, kanoën en fietsen, dus leuk leuk!!

groetjes en xxxies

mariek en klarchi (kunnen klaartje bijna niet uitspreken hier)

• 23 April 2006 - 20:57

Jose:

Kei leuk dat jullie zo een enthousiast verhaal schrijven, maar ik schaam me wel een beetje voor jullie taalgebruik.
    is dat nu omdat jullie zo noors, of engelstalig gericht zijn, of is het een gebrek aan goed nederlands kunnen. Gelukkig las ik door de fouten heen het enthousiasme en daar gaat het toch om. Dikke knuffel van mij

• 24 April 2006 - 08:19

Britt:

Vet verhaal en vette foto's!
    Klaar, we hebben ALWEER verloren!! 4-1 tegen oranje-zwart
    1e klasse here we come!!
    xx

• 24 April 2006 - 09:55

Margreet:

heeerlijk dames! Ik verlang weer terug ook op reis te zijn. Is het niet prachtig??? Noorwegen staat ook nog op mijn lijstje. Tips komen ter zijnde tijd wel???
    Nog maar twee maandjes?? Zie je wel, het gaat allemaal veel te snel! Hike ze deze week!
    Kus,
    Margreet

• 24 April 2006 - 10:14

Evelien (d'n Alo):

He wijfies!
    Voordat ik het vergeet mariek, coole picture met de wildplas!! zo moeder zo...komt allemaal goed! wat ook goed komt zijn jullie daar in noorwegen. ontzettend gaaf om te zien wat jullie allemaal meemaken die natuur, zelfs een beetje cultuur (dames?!) en heerlijke feestjes op niveau (inclusief blikken bier en hema-worst): mooi he, alles
    meiden, nog even lekker genieten daaro!

• 24 April 2006 - 10:46

Josien:

he mariek en klaar, dat was weer genieten, hartstikke goed wat jullie daar nogal doen zo. En de fotos zien er ook allemaal prima. Zelfs jullie mam staat er prima op mariek!! Jullie hebben een fotogenieke familie!! Tot snel weer meer! dikke kus

• 24 April 2006 - 11:57

Inge Van Es:

Hoi Klaar en Marieke,

Lekker hè, even de familie weer gezien! En nou weer verder met de avonturen!
    Nou Klaar, we hebben zaterdag weer gewonnen (in tegenstelling tot Dames II als ik 't zo lees.. maakt niet uit spelen jullie volgend jaar toch gewoon gezellig tegen ons!): Meisjes A1 was 4-2 deze keer.. Wel een beetje een stresspotje maar uiteindelijk toch zeker verdiend gewonnen!
    geniet er weer van allebei en de groetjes!
    inge

• 24 April 2006 - 14:34

Judith:

Hé ladies, altijd leuk hè; de ouwe lui op bezoek als je in het buitenland zit...! Zo te zien hebben ook zij zich daar goed vermaakt en laten ze jullie nu met een gerust hart achter ;)
    Genietze nog ff en dikke X uit Utrecht/Skèndel, Juut

• 27 April 2006 - 14:50

Maartje:

Hee Klara!

Ik dacht dat onze wedstrijd tegen Oranje Zwart een avontuur was, maar jeetje...wat jullie daar allemaal meemaken!! Lijkt me echt te gek en soms ook wel een beetje spannend eerlijk gezegd... Slapen in een iglo, vuurtje stoken in de sneeuw en 2 uur ploeteren om boven te komen. Respect!!! Hier gaat t nie zo geweldig zonder jou met DII... Hopelijk kunnen we er (nog net) in blijven!

Nou heel veel plezier nog daar samen!

greetzzzz Maartje

• 29 April 2006 - 13:37

Coby:

Volgens mij dacht Klaartje dat ze eindelijk 2 elanden had gevonden, maar helaas waren Marieke en ik het. Terwijl ze de foto aan het knippen was reed er achter ons met een slakkegang een trein voorbij, we zaten vlak naast het station!!!!Maar gelukkig hebben we ook nog hele mooie plaatjes kunnen maken in het prachtige,wijdse, stille en ruwe Noorwegen. Ik heb geweldig genoten en het is heel bijzonder om dit samen met je dochter te kunnen en mogen doen.Heerlijk om te zien hoe de jeugd er met elkaar omgaat.Ik denk dat ik ook weer ga studeren. Meiden takk en heel veel succes met het 2e blok buitensporten.Doeiiiii

• 01 Mei 2006 - 09:19

Freek:

Ha schatjes,
    Alles goed hoor ik wel wel of moet eigelijk typen lees ik wel weer. leuk foto's. miepke mis u zo en hoorde ook nog dat je langer wilde blijven dus ,moet ik maar jou toe komen. maak er wat van dames en vooral aan me blijven denke ja.lova ya een dikke kus mij. aku tjinta ku pada mu. cium cium...

• 02 Mei 2006 - 00:07

Cool, Best Dutch:

Heeeej dames,

wij zijn nog ff aan t poetsen voor die cleaning nazi mevrouwtje en gaan dan over 2 uurtjes de bus in om naar Oslo te gaan en dan weer naar het mooie Brabant..!
    Jullie nog veel plezier hier en geniet ervan..!
    Takk voor de super coole tijd en see ya soon..!!!

Vi snakkes........

Knuffel Cor en Femke

• 02 Mei 2006 - 12:14

Odette:

He meiden. Nou dan voor het eerst een berichtje van mij. Als ik dat allemaal zo zie van jullie daar lijkt het wel leuker als in zween. Lijkt al alsof jullie nog meer doen dan dat ik heb gedaan. Geniet er nog maar van het gaat allemala vele te snel. Groetjes Odette

• 04 Mei 2006 - 14:50

Lindapinda:

hey mariekje en co,
    leuk verhaal weer! en hele vette fotos, als ik geld heb kom ik zeker wel ff langs! veel plezier nog daaro maar dat komt wel weer goed! groetekes aan iedereen daaro! Tot snels!!
    beso x

• 08 Mei 2006 - 12:56

Britt:

Klaar...slecht nieuws....
    Gisteren moesten we winnen tegen Uden om in de res. overgangsklasse te blijven. Helaas hebben we gelijk gespeeld met 0-0 waardoor het knap lastig wordt om in deze klasse te blijven.
    We zijn dus praktisch gedegradeerd :-(

Hopelijk heb jij het beter naar je zin daar! (zo dramatisch is t nu ook weer niet hoor...)

• 09 Mei 2006 - 19:56

Femke:

Heej dames,

hoe ist leven daar in het mooie Kristiansand..??? Vast nog steeds super..! Mis jullie wel hoor, maar hier is alles ook snel weer heel normaal.. Biertjes lekker goedkoop das t belangrijkste.. Houdt me op de hoogte he van alles daaro...!!
    Vooral over Maarten en ..... Ik hoor het wel weer.. Trouwens tijd voor een nieuw bericht niet....??!!

Ha det bra
    Kusssss Fem