Constitutionday en Vissen zuigt (naja soms dan...)
Door: Klaartje en Marieke
Blijf op de hoogte en volg Klaartje en Marieke
23 Mei 2006 | Noorwegen, Kristiansand
Zal effe beginnen met vorige week woensdag 17 mei dat was hier een hele, grote, interressante, plezierige, fantastische feestdag zeiden de Noren. De dag dat Noorwegen een vrij land werd... Klinkt erg leuk dachten wij... Wij de avond ervoor de kroeg in, altijd leuk en die dag zelf zouden we naar de grote optocht gaan! Iedereen in de stad was in klederdracht gekleed, ok dat was leuk om te zien. En toen de optocht..... nou niks te vergelijken met Carnaval dus! Alleen mensen en verenigingen die achter elkaar aan lopen, met bomen, in klederdracht op de fiets of met een boot. Door deze 'tegenslag' hadden we maar besloten om er toch wat leuks van te maken en zijn 's middags maar wat biertjes gaan drinken in de bar!
Die dag erna zijn we 's ochtends in de regen vertrokken naar een onbewoond eiland waar we op een oud militaire basis zouden slapen voor 4 nachten. Daar aangekomen ging bijna iedereen meteen vissen....gezellig en interressant,UHUM. Wij ook maar eens proberen, maja niks gevangen natuulijk (na 10 minuten)... o.k dan maar terug en voorbereiden op de activiteiten voor de week. Klaartje kreeg een spoedcursus motorboot varen zodat ze de dag erna zelf zich als de expert kon gedragen en het de andere kon leren. Marieke ging weer vissen...
Die dagen erna hebben we dus geroeit, motorbootgevaren, gekayakt, gesnorkeld, onderwater diertjes gezocht, gezeild, vis netten uitgezet en nog een beetje gevist. Omdat je nadat je een vis had gevangen hem moest doden, open moest snijden en al die ingewanden er uit moest halen was het niet onze favoriete activiteit. Marieke had het al ooit vaker gedaan en klaartje schrok al van een nog levende vis die in de keuken op eens weer begon te bewegen. Mmm dat die noren dat dagen en uren kunnen doen....Borring.
De laatste dag heeft marieke ook nog haar eerste scuba-dive gemaakt, wat wel vet was! Maar goed na 1 klein visje wat Marieke had gevangen, wat saaie uren dat iedereen was vissen op een aantal internationals na en velen leuke activiteiten hebben we ons laatste tripje hier toch met plezier afgerond!! whaha snik. Eind inzicht!
Maar goed voor het officiele gedeelte:
Marieke weet nog niet wanneer ze terug komt wat ze gaat doen in de zomer, wanneer ze gaat reizen en hoe ze terug gaat maar heeft haar kamer tot eind Juni. Dus haar plan is....
En klaartje heeft nog 2,5 week voordat ze op 10 juni terug komt. Ook heeft zij een aantal leuke bezoekjes gehad waardoor de alchol voorraad goed gespekt is. En ze een leuke dag heeft gehad met Carin, Merijn, Han en Jan. En een erg gezellig weekend met Inge!
En ze wil MA1 feliciteren met het Kampioenschap, ik ben trots op jullie!
Vi snakkes!
23 Mei 2006 - 09:06
Moon:
Haaa Bipskes! Haha, wat weer een schitterende verhalen! Hier regent het en lijkt het wel herfst en jullie in het koude noorwegen kunnen gewoon zwemmen, dat zuigt! Maar Klaar, hier zuigen de kroegen, dus zorg maar dat je snel weer hier bent! Dahaaag, kus Moon -
23 Mei 2006 - 09:18
Britt:
Leuke hobby jah.. vissen vangen!
Klaar ik heb goed nieuws! We hebben zondag gewonnen met 2-1 tegen Best. (ik heb 2x gescoord...moest ik ff kwijt) en nu eindigen we waarschijnlijk als 8e en zijn we er zeker van dat we alsnog niet degraderen!!! Beterrrrr.
Donderdag fvkp-toernooi...dan vatten we er een op jullie!
Take care and have fun!
23 Mei 2006 - 11:04
Nils:
Vissen moet je van houden :P. Hey mariekje lang niet gesproken en jammer dat je er niet was op mijn moeders suprise party. Als je terug bent dan kom ik zeker een keer langs... .zeker nu ik mijn rijbewijs heb en het maar een uurtje rijden is ofzo. nou ik hoor nog wel van je
-x- je Neef -
23 Mei 2006 - 13:11
Kim:
Hi!!! Joh wat gaat de tijd snel. Kom je alweer bijna naar huis. (Kan stiekem niet wachten;) Geniet er nog maar lekker van!! -
23 Mei 2006 - 15:20
Jose:
tjee wat ziet er dat weer allemaal goed uit. Is wel weer een fantastische tijd geweest. En nu nog ff werken????????? -
23 Mei 2006 - 18:25
Lindapinda:
Hey meissie! Vissen vangen.. nix voor mij bleeegghhhh! maarre.. mail me de details nog maar eens! veel plezier nog jullie laatste weekjes!!
xxx -
24 Mei 2006 - 19:17
Dabke:
yoow klaartje weet je al hoe laat je terug komt zaterdag 10 juni? als je het weet wil je dat laten weten??? maaazzzlls -
26 Mei 2006 - 08:49
Felice:
He ladies!
Lief van je dat je ons ook nog ff benoemd! :)
Morgen hebben we party en zullen we er eentje op je drinken.. Maar eerst even met 20-0 van Oedenrode winnen ;) Zullen eens laten zien wie met ons meeleeft!
Jij je feestje in je eigen trui! :)
Dikke kus, en tot snel! -
26 Mei 2006 - 15:29
Josien:
he ladies! lekker bezig hoor. En tja, die vissen. Je moet er wel heel veel moeite voor doen! Maar goed, Mariek, je zag er lekker uit in die broek! Klaar, jij nog veel plezier daar je laatste 2 weekjes. En Mariek, laat maar weten wat jouw verdere plannetjes zijn. Ben benieuwd!! kus josien -
28 Mei 2006 - 20:53
Ha die Klaar!
Gefeliciteerd met jouw (en een beetje mijn ?) meiden: 8-1 gewonnen van Rooi, gehuldigd bij de Hopbel, BBQ gehad en gezellig geweest en ongeslagen kampioen! Iedereen wil graag dat je weer op 't hockeyveld bent dus geniet er nog maar van en kom maar snel naar huis!!
Groetjes Inge -
29 Mei 2006 - 09:49
Coby:
Nou meiden het zag er allemaal weer prachtig uit. Wat een leuke opleiding is dit toch. Als jullie weer terug in Nederland zijn kunnen jullie helemaal alleen overleven. Heel veel lieve groetjes en een dikke knuffel. -
30 Mei 2006 - 13:38
Danielle:
Haj ladies!
Echt super wat jullie allemaal doen! Jammer dat het bijna afgelopen is. wel fijn dat we weer snel op stap kunnen Klaar. het is namelijk nog steeds een beetje een dooie bedoeling hier. iedereen is kei druk met school en op vrijdag heb ik het eerste uur les aargh! Geniet nog van de laatste weekjes en tot snel!
groetjes Danielle -
05 Juni 2006 - 13:19
Femke:
Heeej dames,
Klaar geniet ervan je laatste daagjes, want thuis is alles snel weer gewoon..!!! Mariek weet zeker dat jij je nog wel vermaakt daazo...!!! Geniet er ook maar lekker van ;) Klaar zie je volgende week..!!! Gaan we weer ff feesten..!!!
vi snakkes,
Dikke knuffel Fem -
07 Juni 2006 - 14:23
Ha die Klaar!
Ben je net mooi op tijd terug voor de laatste training! Kun jij mooi 't seizoen afsluiten!Tot woensdag 14 juni 2006: 18.00 tot 19.30!
Krijg ik eens training van jou in plaats van omgekeerd!
Geniet van die laatste dagen!!
12 Juni 2006 - 07:33
Klarchi!:
Ha bipske,
Ik zeg klats er is wat nieuws op heheheheh ik ben namelijk geen noorsbipske meer!!!nederland is warm, dus niet zo erg om thuis te komen kunnen namelijk buiten hangen en zwemmen! Veel plezier bij de zon en de zee! en ik spreek je snel.
jeg elsker dei.
xxx klaar -
14 Juni 2006 - 13:02
Femke:
Heej Mariek,
en bevalt het nog een beetje daarzo..? Vast wel, maar begint aardig leeg te lopen toch? Laat ff weten wanneer je weer naar huis komt, want dan gaan we zeker wel weer ff feestje bouwen..!!! Have fun!
Love ya
Femke -
15 Juni 2006 - 14:10
Hoi Marieke!
Hoorde van Klaar dat je nog wilde plannen hebt daarginds! Geniet van 't rondtrekken en je vakantie en tot in Schijndel weer!