Iglo of sneeuwhol wij slapen er voor de lol!
Door: Klaartje en Marieke
Blijf op de hoogte en volg Klaartje en Marieke
01 April 2006 | Noorwegen, Kristiansand
Naar oslo zijn we alleen maar:
- met de partyboot,again meegeweest met veul noren(onze contacten uigebreid ;-)).
- rotary avond gehad waarbij we de wat oudere slag noren hebbben leren kennen erg gezellig
- een verjaardagje
- een afscheidsfeestje(alweer de eerste die vertrekken van de internationals, slik)
- en natuurlijk veel gedaan voor school en deze keer echt! Scholen bezocht, lessen gevolgd en voorbereid voor de wintermountainering of te wel overlevingstocht in de bergen.
Nou dat was nog eens een stoer tochtje! wij rugzakken op van wel 20 Kg (hihihi beetje overdrijven)ski's onder en gaan. Aangekomen bij onze mexicanvillage (ja daar wonen de eskimo's, uhum) moesten er nog wat sneeuwhollen en iglo's gebouwd worden anders konden we niet slapen! Wij begonnen aan een hol, oeps steen. Toen maar door met een iglo. Nou naar ik denk zo'n 6 uur was die helemaal klaar, wat een werk. Blokken zagen, stappelen, fixeren met sneeuw, uitmeten juiste hoogte-breedte-hoek, ingang, etc. Serieus wij zijn nu zeker wel iglo-ingenieurs dus: Wilt u een iglo bel Mariek en Klaar!
Net voor het donker waren we klaar toen snel eten en ons installeren voor het bed. Het kost daar in de sneeuw dus 1 uur voordat je hebt gegeten en 1,5 uur voordat je uiteindelijk in je bed ligt. Marieke had haar eerste nachtje heerlijk in een (sneeuw)holletje doorgebracht en Klaartje in een Iglo. Waarbij je 'savonds zeker wel je buurman/vrouw nodig hebt die je warm houdt (net als een dikke slaapzak en 2 lagen kleren warm eten en een thermosfles). Maar koud hebben we het niet gehad!
Toen we de volgende dag opstonden zagen we de zon al lachen en jawel de tocht voor die dag (oriënteren in de bergen met kaart en kompas) werd voor een gedeelte afgelegd in alleen maar je lange ondergoed en zijn dus heerlijk verkleurd! Terug in onze Mexican village sneeuw gesmolten zodat we toch weer wat vocht binnen kregen en er een heerlijke maaltijd van konden maken. Nadat de zon onder was gegaan werd het koud dus gezellig samen de iglo opgezocht en daar weer heerlijk geslapen!
De laatste dag terug met een rugzak van nu maar 17 kilo want al het eten was er uit terug naar Hovden geskied. En zijn voor de laatste keer dit jaar op onze plaat gegaan met de skies aan, want het wintermoduul zit er op en beginnen nu aan de wat meer 'zomerse' activiteiten. De skiebroeken kunnen opgehaald worden!
Zoals jullie zien gaan het dus nog steeds goed met ons op wat blauwe knieen, voeten en stijve spieren na.
Deze week krijgen we een bezoekje van de ouwe lui en hopelijk de paashaas als die hier komt!!
Groetjes van de 2 D-D
P.s. D-D= Durty Dutch maar waarom we zo genoemd worden...... geen idee!
01 April 2006 - 17:24
Marieke:
En voor de insiders... Mijn eigen kamer uit en terug in sneeken, voor een mysterieus nachtje in een lavo was het spannendste wat ik ooit heb gedaan!! Hihi... ;-)
Dikke kus!
P.S. Post krijgen is echt te gek! Thanks!!! -
01 April 2006 - 19:10
Moon:
Haaai 2DD! Nondedjeu, hebben jullie daar serieus een oog dichtgedaan?Wat gaaf! Een open haard zou geen overbodige luxe zijn geweest! Volgende keer studeren op Hawai in een hangmat? Zwieberen in een hangmat hebben veel mensen gedaan, maar overnachten in een iglo of sneeuwhol kunnen der maar wèèènig zeggen! Ik vind het echt kei stoer van jullie! Veel plezierkes! Adieu, kus Moon -
01 April 2006 - 19:31
Jose:
wat leuk wat leuk en brrrrrrrr ook koud lijkt me. We zullen zien, en wat die paashaas betreft, moeten we die soms meebrengen, toch niet. Noorwegen kent toch ook wel haasjes.
liefs en nog 5 nachtjes en we zijn er. Jose -
02 April 2006 - 09:19
Trudy:
Dapper, knap enz. een iglo of een sneeuwhol!
Prachtige foto`s.
Fijn weerzien met jose, jos en coby en de paashaas.
lieve groet van ons allemaal -
02 April 2006 - 09:43
Jennemie:
Leuk, leuk, leuk...
Wat een belevenissen!! Het is net het dicovery canel!! Overleven in de sneeuw! Zie jullie volgende avontuur graag tegemoed... -
02 April 2006 - 09:46
Kimmetje:
Hi Meiden,
Lijkt me echt super vet om in een iglo te slapen, maar toch een beetje brrrr..... Heel heel veel plezier!
x kim -
02 April 2006 - 12:09
Josien:
he dames! Wauwwww! helemaal te gek zeg. Jullie kunnen volgens mij nu wel echt overal overleven. Ik ben benieuwd wat jullie dan allemaal in het zomermodule te wachten staat! hier in tilburg nog alles goed. Nog maar 3 weekjes, dan zit de stage er alweer op! Dus dat schiet op. Nou veel plezier nog en een hele dikke kus josien! -
02 April 2006 - 15:15
Femke:
Hee DDs,
Super bedankt voor de gezellige dag gisteren..!!!! Door jullie was het toch nog wel een hele coole verjaardag..!!! ;)
Vi snakkes!
Knuffel Fem -
02 April 2006 - 23:00
Cor:
Klaart,je hier schrik ik nu een beetje van, er staat helemaal niks in over mijn slaapzak. Die je eigenlijk door dit avontuur heeft heen gesleept.... ;)
Tot snel! -
03 April 2006 - 07:25
Hoi Eskimo's!
Nou dat klinkt weer geweldig: Iglo's, survival, avonturen!
Echt iets voor de Dirty Dutch...(geen idee inderdaad hoe ze op die naam komen !?)
Nou hier niet zoveel avonturen hoor: 2-1 gewonnen in Valkenburg zaterdag... met hulp van Maaike !! ja inderdaad Klaar, uit jouw team..
We staan nog steeds ongeslagen bovenaan!
Veel plezier met de familie !
liefs Inge -
03 April 2006 - 12:15
Carmen...:
Heey klaar!
Leuk hoor al die spannende verhalen!
Als het ooit heel erg veel gaat sneeuwen in Ned (ahum..) dan weet ik wie te bellen!
De iglobouw expert!!!haha..
Heel veel plezier daar nog!geniet er maar van!
Kussz Carmen... -
03 April 2006 - 13:31
Lindapinda:
Ha DIRTY DUTCH GIRL haha. Geweldige naam, en nee, zou echt niet weten hoe jij(jullie) daaraan komen...ahum.. enne mariek, denk dat ik wel snap waarom het zo lekker warm was in je sneeuwhol, al heb ik geen foto van .... gezien(begint met C en eindigd op ...), je snapt wel wie ik bedoel. Hoe is t daarmee?
Maar weer vette fotos hoor, hoe vet om in zon eigen gegraven sneeuwhol te slapen! Wil ik zeker wel een keer leren, enne nog iets, geef me ff je adresje daaro want ik moet je ff updaten haha.(en tot hoe lang je ook al weer blijft...)
Spreek je snel meissie!!Kussie xxx -
04 April 2006 - 09:11
Marij:
Klinkt echt wel super wat jullie daar allemaal meemaken, alleen die kou, daar ben ik toch niet jaloers op. D-D, dat heb je toch zeker niet verdiend. Bedankt voor je post Klaartje, leuk hoor die foto's. Veel plz. met je oudjes daar. Dikke knuffel van de strikjes -
05 April 2006 - 06:43
Bette:
Heeej Klaar,
Ziet er goed uit die mannen daaro! Leuke foto's hoor hihi. We spreken in juli zeker iets af om alles te kunnen zien van elkaar keej??? Heeeel veel plz nog kus van je liefste nichtje -
05 April 2006 - 15:07
Bergit:
Hee DD- vrouwen! klinkt echt gaaaaf!! overleve in n sneeuwhol voor de lol, best apart maar zeker wel vet!!en marieke, warm gehouden door C?? zal linda s ff contacte daar in t tegenovergestelde land van jullie hahaha have fun nog! xxx -
06 April 2006 - 18:38
Jolijn:
Heey Klaartje!!
Vandaag heb ik weer even de tijd genomen om jullie leuke foto's en weblog's te lezen! Volgens mij heb je het daar wel naar je zin! We missen je wel hoor met hockeyen en het schreeuwen langs de kant haha..
Nog héél veel plezier!!
xxx Jolijn -
07 April 2006 - 20:49
Calender Girl:
Ssssst Mariek,
hoeft niet iedereen te weten van onze avonturen op zaterdag..... Maar al zorgen dat jij m per maand ontvangt de kalender...!!!
Ha det bra! -
10 April 2006 - 06:43
Hallo,
We zijn afgelopen zaterdag even over Sint-Oedenrode heen gewalst.. 9-0 gewonnen...
Groetjes !
Inge -
11 April 2006 - 09:31
Britt:
Ejj Klaar, we hebben alweer verloren :-( 4-1 tegen die ouwe wijven van Basko!! Daarna ons verdriet maar verdronken bij de Hopbel :-).
Owja, ik ben truien voor dames 2 aan t bestellen. Wil jij er ook één? Het kost ong. 25-30 euri.
Laat ffkes weten dan kan ik er voor jou ook één bestellen.
Have Fun!! Mariek ook natuurlijk he!!!
xx -
18 April 2006 - 08:23
Hoi Klaar,
Afgelopen zaterdag 2-2 gespeeld tegen Oranje-Zwart... nog steeds ongeslagen dus en nog steeds in de race om 't kampioenschap!
Ik heb je nog gemaild over een aatal data (uittoernooi + BBQ)
Ik heb nog geen reactie geahd.. (tja druk druk deker he!!) Mail je mij nog even wanneer je met de Dames op uittoernooi wilt gaan?Dan kunnen ze gaan kijken waar er plek is!
Groetjes
Inge -
18 April 2006 - 10:07
Jolien:
hey klara,
dat ziet er allemaal fantastisch uit meis!!!hoop dat je dit berichtje nog snel even meeleest; ik hoorde/las dat je zeker mee zou doen met Greek Myth???!!!??oke meiss ik heb je erbij staan,en het geld voor je voorgeschoten:D!!je bent er bij!!!
nog even plezier maken daaro!en dan tot snel!dat toernooitje moeten we ff winnen joh: we staan er slecht voor met dames 2 nu je wegbent:(!
xxxJolien
(maak der nog een mooie tijd van meiden!!!!) -
18 April 2006 - 21:26
Bart:
Brr.. ik krijg het al koud als ik aan een lange broek moet denken. Laat staan een trui of een jas aan. Maargoed dat je het niet hebt koud gehad! Ik heb daar ook niet zo'n last van! haha....de zomer komt eraan voor jullie! Het gaat hier echt te snel voorbij, ik weet niet hoe dat bij jullie is...nog maar 7 weekjes! Tot dan!