jow eerste weekje - Reisverslag uit Kristiansand, Noorwegen van Klaartje en Marieke - WaarBenJij.nu jow eerste weekje - Reisverslag uit Kristiansand, Noorwegen van Klaartje en Marieke - WaarBenJij.nu

jow eerste weekje

Door: Klaartje en Marieke

Blijf op de hoogte en volg Klaartje en Marieke

17 Januari 2006 | Noorwegen, Kristiansand

ha mensen!!!!!!!

hier effe een kort overzichtje van de eerste week:
eerste weekend pizza partie, basementpartie en chillen. eerste week orienteering klasses, dus met kaart en kompas hoe je dat moet doen, nou eitje natuurlijk voor ons hadden we al wel eens gedaan. Zijn woensdags een tocht wezen maken in de regen veel regen in super mooi gebied, hebben halverwege een bivak gebouwt een vuurtje gemaakt en heel uitgebreid geluncht, worstjes warm maken, thee, broodje etc. echt super. daarna weer verder gelopen en aan het einde van de dag stopten het met regenen.
donderdag weer een wafelpartie, en vrijdag les, gezwommen en in de sauna hebben in ons huis ook een sauna echt super!!!!!!

en zaterdag hadden we een feestje bij een noorse outdoor student met zijn klas en de onze, erg leuk om al die noren te leren kennen.

Alleen als je hier dus naar een feestje gaat moet je je eigen drank meenemen en alleen opzuipen. Erg egoistisch maar het is zo duur dat je maar meedoet met die traditie.
Biertje in de supermarkt 1,50 euro
in de studentenkroeg 4,80
in de kroeg 7 euro
fles wijn 9,5 euro
sterk spul voor minimaal 25 euro ofzo
Daarna zijn we downtown geweest naar een kroeg erg streng moet + 20 zijn op zaterdag en paspoort bijhebben, maar als je er bent is het wel erg leuk. Al die noren natuurlijk kei zat als ze daar heen gaan, hoeven ze niks meer in de kroeg te kopen he!
erg geslaagde avond.

de rest van de week weer naar school life saving en ehbo hebben we ook al ooit gehad maar weer een opheldering. en vandaag voorbereid voor een 2 daagse trip morgen en overmorgen met over nachting. in het teken van teambuilding met onze klas 12.
¨
Als die is geweest horen jullie het weeer!!!
ga nu snel in de kantiene friet eten. samen met een paar andere nederlanders en internationals, want marieke de lucky basterd zit in de Noorse cursus dus die spreekt binnen kort Noors en gaat het mij leren want ik ben uitgelood.

groeten klaartje en zeker ook van marieke

P.s. bedankt voor de leuke mailtjes en reacties erg leuk om iets van jullie te lezen!

• 17 Januari 2006 - 16:49

Joska:

Klinkt allemaal super goed zeg! En Marieke Noors leren, ja? Leuk! Wel moeilijke taal of niet? En wel erug veel feestjes zeg! Haha, alleen maar leuk! Jammer dat het bier zo duur is...

Liefs, Joska...

• 17 Januari 2006 - 16:53

Sanne (buurtje Marieke):

Hoi Hoi dames,

jullie vermaken je dus echt heel erg zie ik wel. haha als i kdat zo lees dan krijg ik ook zin in buitenlandse stage volgend jaar!!! Ik kijk zo nu en dan op jullie site en de foto's zijn ook echt geweldig! Die natuur!We missen onze buurtje wel hoor hahah. Maar ben beniuewd naar jullie volgend verhaal! En Marieke dus wij kunen verwachten dat je straks vloeiend Noors spreekt!!
    Liefs sanne.

• 17 Januari 2006 - 17:05

Moon:

Joehoeoee, Klaar, ben je weer flink aant kaninieje? Al nieuwe kantinie vrienden gevonden? Klinkt erg goed en gezellig daar! Hoop echt dat je een fantastische tijd hebt! Morgen gaan Daan en ik de woensdag traditie in ere houden, misschien bij extase lang (ik heb der dikke vette lak aan....)! Heel veel plezier en ik wacht met smart op je volgende verhalen!
    Doeiii, dikke kus Moon

• 17 Januari 2006 - 17:45

Bergit:

heee!!
    klinkt idd allemaal super!!! jullie hebbe t goed voor elkaar:) party partyyy!

have fun en laat de worstjes nie aanbranden!

xxxbergit

• 17 Januari 2006 - 19:16

Marieke:

Sorry voor het ongemak maar, Klaartje had het bericht er 3x opgezet... Heb er even 2 verwijderd, maar daarbij zijn reactie van Bram en Josien ten onder gegaan... Scusa! Heb ze wel gelezen hoor!!! Thanks!!
    Ik ga ff snel mijn tas pakken en daarna nog ff in de sauna...

Dikke kus
    Marieke

• 17 Januari 2006 - 19:23

Josti:

Heee lekkere wijven!! He dat klinkt allemaal super tof he! jullie vervelen je in ieder geval niet. En dat van dat noors, dat hoor ik dan natuurlijk nog allemaal wel. Ben benieuwd of dat een beetje sexy klinkt, waarschijnlijk niet, maar ja, je weet ooit nooit nie!! he dikke kus

• 18 Januari 2006 - 09:22

Jellie:

Hoi Mariekske,
    Klinkt allemaal lekker gezellie daaro. Dat alcolholico duur was had ik je wel kunnen vertellen. Al die Noren gaan nie voor niks zo vaak met de boot even een tochtje maken. Taxfree-bier-shoppen doen ze dan.
    Ik wens jullie nog veel ontdekkingsplezier, want het is werkelijk een mooi land. Geniet er van. Groetjes Jels en Daan

• 18 Januari 2006 - 12:13

Astrid Buil:

hoi marieke, tof dat je noors gaat leren. keigaaf die berichten van jullie. succes en enjoy, knuffel en tot horens, astrid

• 18 Januari 2006 - 14:29

Marie-jose:

hoi dames,
    het klinkt allemaal even leuk wat jullie moeten, mogen, willen,.. ?? enne,.. maar goed dat jullie alleen fris drinken, TOCH??? groetjes van ons allemaal.
    pascalle roel, lex en ikke

• 19 Januari 2006 - 12:44

Trudy:

Hallo Klaartje en Marieke,
    Leuk om jullie verhalen te lezen op de site.
    Succes en veel plezier.
    lieve groet Trudy

• 20 Januari 2006 - 21:10

Jan Buil:

Probeer af en toe te chatten maar ben steeds alleen in de chatroom. Wanneer heb ik de meeste kans dat een van jullie ook bereid is te chatten?
    Heb bericht gelezen. Klinkt allemaal opgewekt en vrolijk. Vermaken doen jullie je wel. Heb ook de foto's bekeken. Prachtige natuur! Zomaar herten in de sneeuw!! welke foto's heeft Marieke gemaakt? Ben nieuwsgierig in verband met de resultaten van haar digitale camera.
    Veel plezier en tot horens.

Liefs en een dikke knuffel voor Marieke