Cross-country ski talenten in spe!! - Reisverslag uit Kristiansand, Noorwegen van Klaartje en Marieke - WaarBenJij.nu Cross-country ski talenten in spe!! - Reisverslag uit Kristiansand, Noorwegen van Klaartje en Marieke - WaarBenJij.nu

Cross-country ski talenten in spe!!

Door: Klaartje en Marieke

Blijf op de hoogte en volg Klaartje en Marieke

13 Februari 2006 | Noorwegen, Kristiansand

Ola!

Daar zijn we eindelijk weer... Met wat 'extra' blauwe plekken en stijve spieren hebben we de cross-country ski trip overleefd!! Vooral de down-hill stukken waren lach verwekkend met een groep waarvan niemand ooit echt had gelanglaufd. Hahaha... De snelheden die er af en toe werden bereikt waren super! Toch vond onze leraar het op een gegeven moment ook maar eens tijd een ski-ploeg aan te leren! Hihi... Langlaufen is toch minder makkelijk dan het lijkt en in ieder geval ook veel minder saai dan het klinkt! We hebben vet mooie tochten gemaakt door de bergen en bossen. De laatste dag konden we vrij skien of snowboarden, maar de piste was niet echt relax... Beetje jammer, maar Klaar heeft d'r een paar mooie sprongen op na gelaten! We hebben erg veel lol en plezier gehad en leren onze klas steeds beter kennen... Erg gezellie dus! Nu we allemaal professionals cross-country skiers zijn, moeten we in week 13 of 14 een 3-daagse tocht maken met een dikke packpack op onze rug en 2 overnachtingen in een zelf gegraven sneeuwhol... Klinkt interessant he! We houden jullie op de hoogte!

Dikke knuf,
Klaartje en Marieke

P.S. De zaterdag voordat we gingen hebben ook een paar juicy verhalen opgeleverd... We hadden 'never did I ever...' gespeeld. 3x raden wie er straal bezopen naar de kroeg gingen!! Haha... Errug gezellie!!!

Xie

• 13 Februari 2006 - 09:53

Kyra:

Leuk!! echt heel gaaf...Ben blij dat je het zo naar je zin hebt!!

veel liefs en

• 13 Februari 2006 - 10:05

Kim:

Echt super vet!!!!! Have Fun!

• 13 Februari 2006 - 10:11

Linda:

Klinkt weer super vet allemaal! Enja.. over die juicy details hoeven we niet lang na te denken he!! Haha.. hmm..
    Veel plezier!

Grtz xx Linda

• 13 Februari 2006 - 10:28

Josien:

HAHA, jullie vermaken jullie ook overal prima!! En tja van die vraag 3x raden:..... das volgens mij een beetje een retorische vraag! veel plaizier nog!! kus

• 13 Februari 2006 - 11:52

Cor:

Never did I ever had 6 times sex with a guy and faked 5 times of it. ;)

• 13 Februari 2006 - 12:28

Judith (van Bokhoven):

Ha Bipskes! Tsjongejongejonge wat een avonturen weer...! Ik volg jullie met veel plezier ;)

Dikke X, Juut

• 13 Februari 2006 - 14:47

Femke:

Hola dames,

klinkt goed julie verhaal over het langlaufen..!
    En over die juicy stories, geloof dat ik daar wel genoeg vanaf weet.. ;)
    En Cor, fuck you..!
    I know what you did last saturday the 4e of february..!

Dikke kuss Fem

• 13 Februari 2006 - 14:51

Cor:

girl, you wish! ;)

• 13 Februari 2006 - 15:23

Joska:

Haihai,

Leuk om weer wat te horen! Spannend, leuk, vermoeiend enz klinkt het allemaal!! Jullie vermaken je wel, mooi! Hoor het wel weer...

Liefs, Joska...

• 13 Februari 2006 - 17:32

Freaky:

Lief echt toppie dat het allemaal zo gaaf is, en juicy its in the fam. hihi. Lief denk veel aan je... Maak er iets van en laat die bipskes daar maar eens wat juicy shit horen en vooral voelen hihi liefs en een hele dikke kus je broertje.... AKU TJINTA KU PADA MU CIUM CIUM.............love ya baby...

• 13 Februari 2006 - 18:13

Wendy:

Hoi Meiden,

Zo te lezen hebben jullie het daar prima naar je zin! Balen dat die alcohol zo duur is. Misschien moet je illegaal gaan stoken. Kan je nog wat verdienen daar!
    Heel veel plezier nog en geniet ervan!

doei doei

• 13 Februari 2006 - 20:10

Margreet:

hallo dames! Jullie in de sneeuw, ik hier in de zon,beide partijen in het element! Ben blij dat jullie het naar je zin hebben!
    Geniet ze verder, en leer mij die truucjes een keertje, oke??
    xxx
    Margreet

• 14 Februari 2006 - 10:12

Ankie:

He slome! Als ik eerlijk ben heb ik geen tijd om het nu allemaal te lezen nu want mn geld is op maar dat ga ik zeker snel een keertje doen want ben ook benieuwd naar jou verhalen! Maar als ik naar die eerste foto kijk weet ik denk ik al genoeg! We'll keep in contact! Groetjes

• 15 Februari 2006 - 13:50

Doffel:

yo chikkies

bijdeze het receptuur voor het maken van alcohol
    het is wel niet te zuipen, maarja het is alcohol

see ya.

Daar hebben we voor nodig:
    - 5 kilo suiker
    - 5 gram citroenzuur
    - 10 gram voedingszout (een soort kunstmest voor de gistcellen)
    - gist (er zijn vele soorten o.a. bakkersgist )
    - 2,5 liter water
    - een mandfles met een rubberstop
    - een waterslot
    - grote pan (minstens 5 liter)
    - roer lepel
    Alles wat je nodig hebt is bij de gespecialiseerde drogist verkrijgbaar.

Stap 1

Allereerst moeten we de suiker omzetten in invertsuiker,dat is beter voor de vergisting.
    Dit omzetten gebeurd door het oplossen van de suiker in 2,5 liter kokend water.
    Als het water kookt,en al roerend is de suiker opgelost, voeg je het citroenzuur al roerend toe.
    Laat nu het mengsel 20 minuten rustig koken.
    Het mengsel is nu druivensuiker of invertsuiker geworden.
    Laat alles goed afkoelen ,dat kan lang duren omdat de dichtheid veel groter is geworden.

Stap 2

Los een juslepel suikerwater op in 0,5 liter water en roer de gist er doorheen.
    Vul de mandfles tot de helft met water, met een douchekop is ideaal omdat je dan veel zuurstof in het water krijgt,

wat weer nodig is voor de gistcellen in de beginfase.
    Tijdens het vullen voegen we ook de gistvoeding toe.
    Als het suikermengsel koud is (20-25 graden is prima) gaat dat de mandfles in.
    Als laatste doen we de gist in de fles en sluiten we de fles af met het waterslot.
    Dat zorgt ervoor dat het koolzuurgas dat vrij komt ,wel kan ontsnappen,maar dat er geen verontreiniging van buiten naar binnen komt.
    De fles nu een keer goed schudden en laat de gist zijn werk maar doen.

Stap 3

Nu is het een kwestie van geduld hebben.
    Na 1 of 2 dagen gaat de gist zijn werk doen en gaat de fles al bubbelen.
    Elke dag moet de fles 2 maal worden geschud.
    Na 4 tot 6 weken zal bijna al het suiker zijn omgezet in alcohol.
    We hebben nu 20-25 liter vergiste suikeroplossing (stookwijn).
    Het alcoholpercentage zal 12 tot 15 procent zijn ,meer kan niet want dan gaan de gistcellen dood.

Om een hoger alcoholpercentage te bereiken moeten we dus destilleren.
    Daar hebben we dus een destillatieketel voor nodig.
    Die kun je kopen (voor veel geld) of zelf maken ( leuker en goedkoper ).
    Dat zelf maken wordt onder hoofdstuk ketelbouw uitgebreid behandeld.
    Als je deze stookwijn 2 maal hebt gedestilleerd krijg je een smakeloze sterke alcohol van rond de 80-85 volume % die uitstekend is als basis voor likeuren en bitters.

• 15 Februari 2006 - 15:30

Felice:

hee klaar!!
    super dankje voor je mail (takkie terug he!)
    enne die mailtjes jou kant op dat gaan we vanavond even fixen! Dat zijn we je eigenlijk wel verplicht!
    Super om al je verhalen hier zo te lezen! Maar dnek erom he, niet elke avond super zat :)
    have fun en tot mails!
    kus!!

• 15 Februari 2006 - 20:03

Jose:

wat een schitterende foto's. Krijg je zo zin om die kant uit te gaan.
    Geniet ze.
    xxx Jose

• 16 Februari 2006 - 15:30

Nelly Uit Rooi:

Wat leuk allemaal en super gave foto`s, geniet er van.
    Groetjes

• 18 Februari 2006 - 16:09

Jose Sluijsmans:

Beste Claartje en Marieke.
    Dit is de moeder van Marleen. Wat een mooie foto's hebben jullie gemaakt. Geniet van de tijd die jullie daar hebben.

• 20 Februari 2006 - 10:55

Inge:

Ha Klaar!
    We hebben zaterdag tegen Den Bosch A2 oefenwedstrijd gespeeld.. Ging heel goed.. tot 15 minuten voor tijd! Van 1-1 verloren we in een kwartier uiteindelijk met 6-1! Ging helemaal nergens over! Maar we hebben dus nog wat te trainen!

Groetjes
    Inge

• 20 Februari 2006 - 14:46

Leentje!!!:

Hey meiden zo te horen hebben jullie het erg naar jullie zin. Het sfeertje in Kristiansand komt denk ik wel overeen met hier in Notodden...en ja hoor, ook bij ons is het spel never ever al meerdere malen gespeeld!!! Hopelijk zie ik jullie in Holmenkollen!! Dan kan ik jullie nog meer vertellen. heb ook mijn site bijgewerkt met een hoop nieuwe avonturen en kiekjes!! www.marleeninnoorwegen.web-log.nl!!!! CU soon!!!

• 21 Februari 2006 - 08:41

Britt:

Ejj Klaar, vet om je ff gesproken te hebben op msn!
    Ik zal de foto's ook aan onze Kim doorpasen...
    Have fun!

• 21 Februari 2006 - 12:40

Af!:

Hee vrouwke!
    ziet er allemaal picobello uit daaro. En ik maar werken he..;) Maar goed..nog een paar daagjes en dan 4 dagen hossen en zuipen! Ja tochhh! Ga jij die Noren ook maar leren wat carnavallen is! Gat goedkomen. Tot snel vrouw!
    X Af

• 21 Februari 2006 - 15:11

Lian:

Ha ha, was toevallig wat aan het rondkijken en kwam jullie site tegen. Toevallig. Leuk om jullie belevenissen te lezen. Nog veel plezier,

Groetjes Lian

• 21 Februari 2006 - 17:46

Jeanne Oerlemans:

Heerlijk Klaartje zoals jullie bezig zijn. Veel plezier nog verder.Dag jeanne

• 28 Februari 2006 - 10:32

Marianne Van De Laar:

Nou meiden, ziet er perfect uit daar! jullie hebben helemaal geen tijd om de carnaval te missen!?
    geniet ze, marianne

• 28 Maart 2006 - 18:54

Nelly:

Ha die Klaartje,
    Leuk al die foto`s in de sneeuw. Hier is het nu gelukkig lente en kunnen we een beetje van de zon genieten. Leuk jouw reactie op de muur van de serre. je ziet wel wat het geworden is als je terug bent.
    No heel veel plezier en een lieve groet van Nelly